AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022
Poredak - F1 Vozači
1.M. Verstappen314
2.S. Perez 189
3.F. Alonso149
4.L. Hamilton148
5.C. Leclerc99
6.G. Russell99
7.C. Sainz92
8.Lando Norris69

Najnovije vesti iz auto industrije

Miloš Pavlović po potopu na podijumu u Imoli

Miloš Pavlović po potopu na podijumu u Imoli

Miloš Pavlović je u svoju bogatu riznicu trofeja pridodao još jedan – srpski automobilista popeo se na podijum na trci izdržljivosti u okviru italijanskog GT šampionata koja je prethodnog vikenda održana na legendarnoj stazi u Imoli!

Pavlović je na početku sezone već vozio na stazi „Enco i Dino Ferari“. Tada je po pravoj provali oblaka stigao do trećeg mesta u klasi u okviru Lambrogini Super Trofeo takmičenja, a ovog vikenda vremenski uslovi su bili još gori, ali je naš as uspeo da ponovi rezultat! U timu sa Nemcem Špenglerom i Tajlanđaninom Pekom naš as je u „hurakanu GT3 evo2“ okviru klase prošao ciljem kao treći, dok je posada u generalnom plasmanu zauzela 10. mesto. Pavlović je, u okviru klase, ostvario najbrži krug na trosačovnoj trci koja je prekinuta otprilike na polovini i posle 38 krugova, usled veoma teških uslova za vožnju zbog obilnih padavina.

Miloš Pavlović po potopu na podijumu u Imoli

Miloš Pavlović izjava:


"Uspeli smo najzad da koliko-toliko konkretizujemo naš potencijal. Iskreno, nismo previše zadovoljni zato što smo vodili do poslednjih deset minuta. Trka je prekinuta zbog ogromnih količina padavina i čak i ja, koji se obično tome protivim, ovog puta se slažem da jednostvano nije bilo moguće da se vožnja nastavi. Akvaplaning se dešavao i na minimalnim brzinama od 80-90 kilometara na čas i jednostavno to su bili uslovi za čamac ili kajak, a ne trkački automobil! Bio je ovo jedan uzbudljiv vikend gde je trebalo umeti da se vozi i zadovoljan sam što smo se prvi put ove godine popeli na podijum u GT3 Endurans kategoriji. Sada bi trebalo da bude malo lakše, da pokušamo da u budućnosti uradimo eventualno i još bolji posao od ovog."

Miloš Pavlović po potopu na podijumu u Imoli

U okviru Italijanskog GT šampionata ostala je još jedna trka izdržljvosti, koja se vozi u Monci 27. oktobra, a Miloša u nastavku sezone očekuju obaveze i na drugim frontovima, primarno u Lamborgini Super Trofeo takmičenju, u kom su do kraja sezone na programu još šest trka.


PR

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA-inog prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021...

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Miloš Pavlović: LST Paul Ricard - Izvestaj sa trke 1

Pehovi nastavljaju da prate posadu „Target resinga“ Miloš Pavlović/Raul Guzman. Na prvoj trci poslednjeg trkačkog vikenda u okviru ovogodišnjeg Lamborgini Super Trofeo takmičenja, posada sa startnim broj 41 ostala je bez sigurnih bodova u poslednjem krugu trke posle bizarnog mehaničkog problema – otpadanja točka!

123456. . .23
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44