AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW M5 je pred vratima - imaće svetleći gril (FOTO)

Novi BMW M5 je pred vratima - imaće svetleći gril (FOTO)

U Minhenu pripremaju otkrivanje najnovije generacije sportskog sedana M5. Biće dostupan i u praktičnoj karavanskoj verziji Touring...

Novi BMW M5 kuva na vrata, a minhenska kompanija nas je počastila jednim Teaser-om. Na njemu možemo videti, da će novi M5 biti opremljen svetlećim "bubrezima" na maski hladnjaka, što novoj "petici" (G60) savršeno stoji.


Prvi put u istoriji, BMW M5 pokretaće moderan plug-in hybridni sistem, koji na čistu električnu energiju može da pređe oko 70 kilometara. Minhenska kompanija još uvek to nije potvrdila, ali očekuje se da će M5 imati istu tehniku kao i sportsko-luksuzni SUV pod imenom XM.

Novi BMW M5 je pred vratima - imaće svetleći gril (FOTO)

Srce pogonskog sistema čini sa dva turba opremljen V8 motor, kojeg će podržavati elektromotor integrisan u osmostepeni automatski menjač ZF. Električna energija se skladišti u litijum-jonskim baterijama. Standard bi trebao biti sportski pogon na sve točkove M xDrive. Podsetimo, u najsnažnijoj verziji BMW XM Label Red sistem razvija maksimalnu snagu od 550 kW (748 KS) i maksimalni obrtni moment od 1.000 Nm.


BMW M5 najpre će biti predstavljen u karoserijskoj verziji sedan, a kasnije će biti dostupan i kao karavan. Premijera se očekuje uskoro.


Automagazin.rs

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

123456. . .1599
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje